Preston Palace heropent: hotel opgedeeld in zones

Preston Palace heropent: hotel opgedeeld in zones

Preston Palace in Almelo, een all-in formule met 318 hotelkamers, heropent op 1 juni haar deuren. In eerste instantie met de helft van de capaciteit: 160 kamers. Wel all-in, maar anders dan voorheen. Het hotel is opgedeeld in drie zones: hotelkamers, te plannen zones en open zones.

Het is de bedoeling dat van 1 juli alle 318 kamers in gebruik worden genomen. De locatie heeft een totaal vloeroppervlak van 3500 vierkante meter, dus ruimte genoeg. Voorzieningen als het zwembad, de indoor kermis zullen per tijdslot te reserveren zijn voor gasten.

Directeur Carlo Slag zal op 1 juni symbolisch een lint doorknippen om de heropening te vieren. ‘Het is de start van een nieuw begin van all-in,’ zo zegt hij.

Opties en knelpunten onderzocht

‘Aan flexibiliteit gelukkig geen gebrek hier; alle opties zijn tegen het licht gehouden en op knelpunten - denk daarbij aan buffetten, evenementen, grote gezelschappen - aangepast. Met als resultaat: een vernieuwd all-inclusive concept dat ook in de gezonde toekomst groei en perspectief biedt,’ aldus Slag. De voorstellen zijn uiteraard doorgenomen met de veiligheidsregio Twente.

Geen groepen in Preston Palace

Groepen kunnen nog niet reserveren bij Preston Palace; gezinnen of mensen die anderszins een huishouden vormen (stelletjes) wel.

‘Voor groepen (jongeren) is het helaas nog lastig vakantie vieren met de huidige maatregelen. Maar voor gezinnen en samenwonende stellen is het perfect; zij hoeven onderling de 1,5 meter niet in acht te nemen. Zij kunnen overnachten, uit eten, bowlen, zwemmen, biljarten of een terrasje pakken.’

Gasten krijgen bij incheck de gezondheidsvragen en zullen daarna hun verblijf kunnen gaan plannen.

Hotel opgedeeld in zones

Het hotel met uitgaanscentrum wordt in het programma opgedeeld in drie zones: de hotelkamer, geplande zones en de open zones. Op de hotelkamer heeft men alle rust en ruimte. De geplande zones zoals de restaurants, indoor kermis, subtropisch zwemparadijs, entertainment en spelfaciliteiten zijn de faciliteiten met maximale capaciteit welke vooraf gepland worden. De open zones zijn de gebieden zoals de terrassen en de barstraat die vrij toegankelijk zijn.  Events, dag- en avondrecreatie zijn voorlopig niet mogelijk.

Buffetten anders ingericht

Preston Palace gaat anders werken met haar buffetten. Carlo Slag: ‘Buffetten zijn tegenwoordig een 'no go' en ook daarvoor is een oplossing: buffetten zijn locaties geworden waarbij het assortiment veilig wordt gepresenteerd en uitgegeven. De gast mag kiezen uit het aanbod en vervolgens krijgt men dit aangereikt.’

Buffet voor Covid-19

Covid 19 training voor personeel

Medewerkers volgen een 'COVID-19 Training', er zijn extra desinfectie spots en hygiëne checks in alle ruimtes, duidelijke veiligheidsborden en looprichtingen met 1,5 meter afstand vermelding, extra toezicht en handhaving van de nieuwe 'corona huisregels'.