Amrâth sluit hotel Belvoir in Nijmegen

Amrâth sluit hotel Belvoir in Nijmegen

Amrâth sluit hotel Belvoir in Nijmegen, dit gebeurt op 1 juli 2020. Volgens operationeel directeur bij Amrath, David Dreese, ligt de kamerprijs in Nijmegen te laag voor een rendabele exploitatie.

‘Een gezonde kamerprijs ligt tussen de 75 en 100 euro, maar daarvoor kregen we de kamers niet verhuurd”, zegt David Dreese tegen De Gelderlander. ‘De prijsstelling van kamers in deze regio is niet te handhaven.’ Een prijs voor een Nederlandse hotelkamer bedroeg 120 euro volgens het Hosta-rapport.

Amrath heeft onder andere ook locaties in Amsterdam, Scheveningen (Kurhaus), Breda, Hilversum, Maastricht, Haarlem en Heerlen. Als Nijmegen sluit heeft de keten 12 hotels in bedrijf. In Utrecht wordt momenteel een nieuwe locatie gerealiseerd.

Belvoir Nijmegen

Het Belvoir-hotel telt 78 kamers waaronder 8 junior suites en 8 senior suites.

Belvoir Nijmegen

Dreese zegt dat er al minstens vier jaar discussie is over het sluiten van het Nijmeegse hotel, dat het vooral moest hebben van de leisure gast. Zakelijke gasten die door de week kwamen, bleven de laatste jaren weg. ‘Begin dit jaar hebben we gezegd dat we het hotel tot na de Nijmeegse Vierdaagse zouden open houden, maar toen kwam corona.’

Het hotel telde vijf vaste medewerkers en zeven tijdelijke krachten plus een aantal flexwerkers. De vaste mensen hebben een aanbod gekregen om elders bj Amrath te gaan werken.

Wat er met de locatie gebeurt is nog niet bekend. Op de bovenste etages bevinden zich appartementen die niet tot het hotel behoren.

Amrâth  hotels

Amrath hotels staat op nummer 40 in de Misset Horeca top 100 Grootste bedrijven en Merken. De familie van Eijl is eigenaar van de keten die bouwt aan een nieuw hotel op het Jaarbeursplein in Utrecht. Deze Amrâth Galaxy Tower krijgt 260 hotelkamers op viersterren niveau. Het hotel in Nijmegen zat sinds 1999 in de portefeuille van de familie.