Alles over Alcoholische Drank

Tweede Kamer halveert voorgenomen accijnsverhoging alcohol in 2024

Tweede Kamer halveert voorgenomen accijnsverhoging alcohol in 2024

De voorgenomen accijnsverhoging voor alcoholhoudende dranken in 2024 is door de Tweede Kamer teruggedraaid, en gehalveerd. De politiek besloot...

Vlnr: oprichters van Theetje Andrew Trapman, Pieter Kronenburg en general manager Remco van der Jagt.

Medewerker Haags hotel bedenkt en lanceert hard ice tea

Pieter Kronenburg, werkzaam bij Moxy Den Haag, heeft samen met compagnon Andrew Trapman een nieuw drankje ontwikkeld: Theetje, een hard ice tea. Het...

Recordjaar voor Frans drankenconcern Pernod Ricard

Recordjaar voor Frans drankenconcern Pernod Ricard

Het Franse drankenconcern Pernod Ricard heeft een recordjaar achter de rug. Het sloot zijn boekjaar dat loopt tot en met juni af met een omzet van...

Lucas Bols waarschuwt voor verdere prijsverhoging drank en likeur

Lucas Bols waarschuwt voor verdere prijsverhoging drank en likeur

Dranken- en likeurenproducent Lucas Bols waarschuwt voor verdere prijsverhogingen. Het bedrijf achter jenevermerk Bols en likeuren als Passoã voerde...

De gast zoekt naar kwaliteit en naar beleving en is bereid om daar meer geld voor te betalen.

'Borrelmoment is belangrijker dan ooit - profiteer daarvan'

Sinds corona is de behoefte om gezellig met vrienden te borrelen nóg belangrijker geworden. Mensen willen écht genieten. De gast zoekt naar kwaliteit...

Drankenconcern Pernod Ricard boekt recordomzet

Drankenconcern Pernod Ricard boekt recordomzet

Drankenconcern Pernod Ricard heeft in de tweede helft van vorig jaar een recordomzet geboekt. Het Franse bedrijf profiteerde van een gestegen vraag...

D.O. Sherry zet online Sherry Academy op

D.O. Sherry zet online Sherry Academy op

Om in te spelen op de toenemende populariteit van sherry heeft de D.O. Sherry een online Sherry Academy opgezet. Gratis en voor iedereen...

Welke drank- en foodtrends zien we voor 2022?

Welke drank- en foodtrends zien we voor 2022?

De coronapandemie heeft invloed op de drank- en foodtrends in 2022. Welke trends zien we?

De basis van elke whisky is in grote lijnen hetzelfde. Eén of meerdere graansoorten, water en gist. En toch zijn er talloze verschillende varianten.

Wereldse whisky's - hoe laat je je gasten optimaal genieten?

Puur, on the rocks of in the mix: whisky is regelrechte verwennerij voor je gasten. Whisky is een veelzijdige drank om je gasten, bijvoorbeeld na een...

The Flavour Selection: platform vol inspiratie voor cocktails in de horeca

The Flavour Selection: platform vol inspiratie voor cocktails in de horeca

Om horecamedewerkers en -ondernemers te informeren, inspireren en stimuleren bij het werken met cocktails introduceert Maxxium de vernieuwde The...