Sweet Lake Wellness B.V.
Koppert Cress opent Eetbare Jungle - een interactieve proeftuin met innovaties
Koppert Cress, teler van eetbare planten, microgroenten en botanische innovaties, heeft de Eetbare Jungle geopend.

Koppert Cress, teler van eetbare planten, microgroenten en botanische innovaties, heeft de Eetbare Jungle geopend.

Het Amsterdamse restaurant Flore noteert met de derde plaats een toppositie in de wereldwijde ranglijst van beste groenterestaurants. Herberg onder de Linden in Aduard wint de Nederlandse Discovery Award. Ook Spectrum uit Amsterdam bevestigt zijn sterke stijging naar de top 40 als plantaardige pionier. Dat werd bekendgemaakt tijdens de We're Smart Awards 2025 in Londen.

Na onderzoek, proeven en experimenteren presenteert Low Food een publicatie vol recepten met kastanje. Van frikandel en kombucha tot brioche, de kastanje is verrassend veelzijdig, zo blijkt.

Na tien jaar idealisme zet Dutch Cuisine een volgende stap. De beweging van chefs die zich inzet voor een houdbare en toekomstbestendige gastronomie in Nederland, gaat vanaf nu meten in hoeverre aangesloten restaurants hun principes écht naleven. 'Het is tijd om volwassen te worden', zegt voorzitter en SVH Meesterkok Albert Kooy. 'We blijven een beweging, maar wel één met tanden.'

In het hart van Den Bosch, aan de Brede Haven, is Nevel gevestigd - een restaurant waar groente altijd de hoofdrol speelt en bier voor een verrassende twist zorgt.

Restaurant Vannu uit Bavel is door Gault&Millau bekroond tot Groenterestaurant van het Jaar 2025.