Bas Hoog nieuwe chef ambiteus Botanica: 'Toprestaurant worden'

Bas Hoog nieuwe chef ambiteus Botanica: 'Toprestaurant worden'

De ervaren Bas Hoog is door hotel voco The Hague, waar Botanica Kitchen, Garden & Bar onder valt, aangesteld als Head Chef. Met hem aan het roer en een nieuw menu moet Botanica een toprestaurant worden waar groenten en Nederlandse producten centraal staan.

Botanica past volgens hotel voco The Hague naadloos bij de voorliefde van Bas Hoog voor groenten. Het restaurant opende begin 2022 met de focus op een Nederlandse en duurzame keuken waar koks graag werken met oude keukentechnieken, zoals botanische infusies, fermentatie en pekelen.

'Ik probeer als chef constant te evolueren, innoveren en vernieuwen. Ik kook vanuit gevoel en mijn gerechten ontstaan vaak spontaan. Omdat we de filosofie van Dutch Cuisine aanhouden, bestaat het nieuwe menu bij Botanica voor 80 % uit groenten en 20 % proteïne en werken we zoveel als mogelijk met Nederlandse producten.

We zetten een mooie kaart neer en samen met de service moet dit ervoor zorgen dat Botanica het beste Dutch Cuisine-restaurant wordt van Den Haag.'

Over Bas Hoog

Bas Hoog leerde de klassieke beginselen bij Seinpost* van Imko Binnerts, vertrok hij daarna naar Le Cirque en was vier jaar lang souschef van Patrick Kelder bij Crème Crue. Hier kookte Hoog steeds lichter en meer met groenten, iets dat hij bij de restaurants Niven* en Fred** perfectioneerde.

Bij voco The Hague is Hoog als Head Chef verantwoordelijk voor restaurant Botanica, Ultramarijn Wonderbar, de banqueting en de room service.

Botanica zit in hotel voco The Hague, op Kneuterdijk 8 in Den Haag.