Verhuizing voor tweesterrenrestaurant: 'Grootse plannen'

Verhuizing voor tweesterrenrestaurant: 'Grootse plannen'

Tweesterrenrestaurant Fred in Rotterdam gaat verhuizen. 'Meer naar het centrum toe', vertellen Fred Mustert en Mirjam van Ast maandag 30 mei voorafgaand aan de presentatie van Michelin in het DeLaMar theater in Amsterdam.

Het pand waarin restaurant Fred komt moet nog worden omgebouwd tot restaurant. 'Dus alles wordt nieuw; keuken, interieur...werkelijk alles', vertelt Mustert. 'We hebben grootse plannen.'

Opening op nieuwe locatie

Het restaurant gaat niet minder couverts draaien. Ook vertelt de chef dat hij al een jaar met de verhuizing bezig is. De verwachting is dat het restaurant eind dit jaar opent op de nieuwe locatie.

Eerdere restyling

In 2018 vierde restaurant Fred haar tienjarige jubileum. In dat jaar onderging het restaurant een complete restyling: van plafond tot raambekleding, inclusief een led-licht handtekening op het plafond en wijn 'verstopt' achter houten lamellen.

Jeroen Smeele van interieurontwerpbureau Smeele won met het interieur van restaurant Fred een internationale award in de designcompetitie van de German Design Council.

Het restaurant op de nieuwe locatie moet qua interieur weer net zo indrukwekkend gaan worden. Meer details over de verhuizing volgen nog.