Gault&Millau 2023: Groenterestaurant van het Jaar

Gault&Millau 2023: Groenterestaurant van het Jaar

Restaurant De Kas in Amsterdam gaat komend jaar de boeken in als Groenterestaurant van het Jaar 2023. Maandag 13 februari ontving het restaurant de award van Gault&Millau in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Restaurant De Kas ontving in december 2022 een Michelinster. Sinds maart 2017 hebben Wim de Beer en Jos Timmer als chefs samen al de leiding in de keuken van De Kas. Een jaar later namen ze het restaurant over.

Vanaf het podium reageert Jos Timmer: 'Op basis van de oogst maken we elke dag een menu.'

Afgelopen januari was Restaurant de Kas dicht voor een ingrijpende keukenverbouwing om het restaurant klaar te maken voor de toekomst. 'Recent hebben we alles vernieuwd in het interieur.'

Het duo werkte eerder samen als chefs bij sterrestaurant Rijks in Amsterdam. De Beer werkte eerder bij Parkheuvel en Bolenius. Timmer werkte onder andere bij Vermeer en Jamie Oliver.

Over De Kas

De Kas is onderdeel van het culinaire landschap van Nederland. Het was een van de eerste farm-to-table restaurants ter wereld, midden in de stad. Restaurant De Kas is gevestigd in de voormalige stadskwekerij in park Frankendael in Amsterdam Oost. 

'In onze tuinen kweken we in de volle grond en in de kas kweken we circa 300 soorten groenten, kruiden en fruit. Geoogst op het allerlaatste moment, zo snel mogelijk verwerkt in de keuken.' 

Over Gault & Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20.

Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'.