Gault&Millau 2023: Bistronoom van het Jaar

Gault&Millau 2023: Bistronoom van het Jaar

Restaurant Putaine in Rotterdam heeft van Gault&Millau de Award voor Bistronoom van het jaar gekregen. Eigenaren Eva Eekman en Michel Schook kregen de award uitgereikt tijdens de bekendmaking van Gault&Millau 2023.

Het Rotterdamse Restaurant Putaine was in 2022 nog een van de nieuwkomers in Gault&Millau en pakt dit jaar de award voor Bistronoom van het Jaar. 

'Chef Michael Schook en mede-eigenaar Eva Eekman hebben samen een exceptionele plek opgezet', aldus de jury. 'We zien veel fun, entertainment en geïnspireerde fine dining op bistronomisch 2.0 niveau.'

Putaine opende in 2021 en zit op de benedenetage van Floating Office Rotterdam (FOR), een drijvend kantoor in de Rijnhaven met uitzicht op de rauwe industriële kade. Voor Eva Eekman en Michel Schook hun tweede zaak samen, naast Heroine – ook in Rotterdam. Eekman is ook mede-eigenaar van het Rotterdamse restaurant De Matroos en het Meisje. 

De keuken staat onder leiding van Schook. ‘We gaan hier een beetje tegen de stroming in. We serveren geen menu, maar alleen à la carte en ook geen wijnarrangement maar juist een heel redelijk geprijsde wijnkaart waarmee we de gasten willen verleiden om een fles te bestellen.’

Eva Eekman en Michael Schook.
Eva Eekman en Michael Schook.

Gerechten, allemaal in formaat tussengerecht, staan op de kaart tussen de €9 een €26. 

De naam Putaine is een knipoog naar de naastgelegen brug ‘Hoerenloper’ over de Rijnhaven, tussen het eiland van Hotel New York en Katendrecht.