Dit is dé Gault&Millau Chef van het Jaar 2023

Dit is dé Gault&Millau Chef van het Jaar 2023
Claudia en Jan Sobecki van Tribeca** in Heeze.

Jan Sobecki van tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze is maandag 13 februari 2023 door Gault&Millau verkozen tot Chef van het Jaar 2023.

Jan Sobecki van Restaurant Tribeca** Restaurant Tribeca opende in 2016 in Heeze, in het pand zat eerst restaurant Boreas.

Jan Sobecki werd ook al verkozen tot Chef van het Jaar 2015 door Gault&Millau. 'Persoonlijk sta ik liever niet in de schijnwerpers. Ik maak het liever waar achter de kachel', zei hij daar toen over.

'Ja, ik ben al een keer Chef van het Jaar geweest, maar nu op eigen voeten.' Een prachtige pluim op zijn werk. 'Ik ben trots op deze award, mijn team en vrouw Claudia', reageert hij kort. 'We zijn bezig met toekomstperspectief en dromen en daarna willen we inderdaad investeren', zegt hij over een verbouwing die voor de toekomst gepland staat. De beleving van de keuken komt dan meer centraal te staan.'

Jan Sobecki in Tribeca

Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! en diens vrouw Claudia openden in 2016 de deuren van restaurant Tribeca in Heeze en enkele maanden later werd de inzet van team Tribeca al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

Uit de kaart van Tribeca blijkt de voorliefde voor de Franse keuken, aangevuld met internationale accenten. Gerechten waarin wordt gezocht naar spanning en balans, zo melden de ondernemers.

Over Gault&Millau 2023

De nieuwe Gault&Millau gids 2023 werd maandag 13 februari op feestelijke wijze gelanceerd in Tivoli Vredenburg Utrecht. Maar liefst 750 bezoekers werden er verwelkomd door burgemeester Sharon Dijksma waarna Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland de Gault&Millau Awards uitreikte aan de winnaars van het jaar 2023 in 19 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar' en ‘Ontdekking van het Jaar’. Onder toeziend oog van de top van de Nederlandse gastronomie werden alle winnaars individueel op het podium geëerd. Tevens werden alle restaurants met 16I20 of meer gezamenlijk op het podium gehuldigd indien hun scores waren gestegen.