Gault&Millau 2023: Gastronomisch genieten op dit Terras van het Jaar

Gault&Millau 2023: Gastronomisch genieten op dit Terras van het Jaar

Vista in Willemstad heeft volgens Gault&Millau hét Terras van het Jaar 2023. Vista volgt daarmee de De Watergeus aan de Noordeinderplas in Noorden op.

De award werd maandag 13 februari bekendgemaakt tijdens de gidslancering van Gault&Millau Nederland in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Gasten kunnen in de zomermaanden gastronomisch genieten op het terras van Vista met uitzicht over het water. Het restaurant kreeg een ster van Michelin voor 2018.

De 300 m2 grote zaak bestaat uit een restaurant, food bar, private dining-mogelijkheid en groot terras en heeft een spectaculair uitzicht over het Hollandsch Diep, het Volkerak en de jachthaven van Willemstad.

Chef Henrie en gastvrouw Ingrid werkten eerder samen in onder meer sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam, en runden van 2011 tot en met januari 2016 restaurant ’t Raadhuis in Heinenoord. 

'Het uitzicht zorgt voor het wow-moment', reageert Ingrid. 'Kom allemaal kijken', voegt Henrie toe vanaf het podium van Gault&Millau.

Over Gault & Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'.