Gault&Millau 2023: Dit restaurant heeft dé Wijnkaart van het Jaar

Gault&Millau 2023: Dit restaurant heeft dé Wijnkaart van het Jaar

Restaurant Central Park in Voorburg heeft, volgens Gault&Millau, dé Wijnkaart van het Jaar. Maandag 13 februari 2023 ontving eigenaar Joey de Kruijf de award tijdens de Gault&Millau gidspresentatie in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Joey de Kruijf werd op zijn 31e mede-eigenaar van Central Park. De SVH Meestergastheer mag zich sinds mei 2019 ook mede-eigenaar noemen van Wijnbar Pierre par CP. Daar presenteert hij een selectie uit de bijzondere wijnvoorraad van restaurant Central Park. Er worden exclusieve wijnen, maar ook toegankelijke en moderne wijnen, geschonken.

Met een bijzondere kaart maakt mede-eigenaar Joey de Kruijf er de voorraad van ruim 750 wijnen van Central Park toegankelijk in Pierre voor elke wijnliefhebber.

Vanaf het podium van Gault&Millau zegt hij: 'Het samenstellen van de wijnkaart duurde eigenlijk maar 5 jaar, maar dat doen we vooral 's nachts', zegt hij met een lach. 'Alles wat ik lekker vind, wil ik op de kaart. De bedoeling is dat we het qua aantal wijnen wat zouden gaan terugschroeven, maar met deze award is dat geen optie', zegt hij met knipoog.

Over Joey de Kruijf

Joey de Kruijf verliet in 2017 tweesterrenrestaurant Parkheuvel van Erik van Loo, voor de overstap naar Central Park. Toen gaf De Kruijf al aan er naartoe te werken om eigenaar te worden van het aandelenpakket dat eerst in handen was van Carsten Klint. Klint vertrok in juli 2017, na 3 jaar bij Central Park, het voormalige restaurant van Henk Savelberg.

Over Gault & Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw. De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20. Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'.