Gault&Millau 2023: Prijs-Plezier van het Jaar

Gault&Millau 2023: Prijs-Plezier van het Jaar

Restaurantgids Gault&Millau heeft restaurant Harry's in Maastricht verkozen tot Prijs-Plezier-restaurant van het Jaar 2023. Maandag ontving het restaurant de award tijdens de gidspresentatie in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Harry’s is een internationale brasserie in Wyck, Maastricht die 7 dagen per week geopend is voor lunch en diner. In Harry's worden verse, seizoensgebonden en ongecompliceerde gerechten bereid met ingrediënten uit eigen tuin. Harry’s staat voor ongedwongen eten en drinken in een informele en dynamische setting.

'Ons geheim? We zijn een huiskamer in het bourgondische Maastricht. Het maakt niet uit hoe je bij ons binnenkomt: Nikes aan, driedelig pak, of een driedelig pak met Nikes aan, het maakt niet uit', vertelt de chef lachend vanaf het podium.

Concept Harry's

In de constante zoektocht naar de beste en lekkerste ingrediënten, is Harry's in het voorjaar van 2019 gestart met een eigen groente en fruittuin. Deze tuin van 2000 m2 is gelegen in Jekerdal aan de zuidrand van Maastricht. Het doel is om zoveel mogelijk te koken met ingrediënten van het land. Om die reden verandert het menu met de seizoenen en komen er wekelijks nieuwe gerechten op de kaart.

Een driegangenmenu staat voor €46 op de kaart. Een viergangenmenu kost €56.

Over Gault&Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20.

Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'. Gault&Millau Nederland is 100 procent onafhankelijk in zowel de beoordelingen als het genereren van inkomsten.