Gault&Millau 2023: Aziatisch restaurant van het Jaar

Gault&Millau 2023: Aziatisch restaurant van het Jaar
Taiko

Sterrestaurant Taiko in Amsterdam heeft maandag 13 februari de Gault&Millau onderscheiding 'Aziatisch restaurant van het Jaar' in ontvangt mogen nemen.

Taiko in het Conservatorium Hotel in Amsterdam, is van Schilo van Coevorden.

Schilo van Coevorden vanaf het podium: 'Dertig jaar geleden heb ik verzonnen dat ik wat anders wil doen, dan wat iedereen doet', zegt hij lachend op de vraag hoe hij het als Nederlander voor elkaar krijgt beste Aziatisch restaurant te worden.

Het restaurant ontleent zijn naam aan de traditionele Japanse Taiko drums, bekend om het mystieke ritme. Wie vroeger over de Paulus Potterstraat liep kon, als de ramen geopend waren, studenten hun drumsolo’s horen oefenen.

Precies op de plek waar nu Taiko restaurant gevestigd is, bevond zich ooit het drumlokaal van het Conservatorium Amsterdam, de muziekschool waarnaar het hotel vernoemd is.

Het restaurant brengt Japanse gerechten, gevarieerd van eenvoudig tot uitgebreid.

Van Coevorden werkte in het verleden onder meer in Japan, HongKong en Dubai. ‘Daar heb ik de Aziatische keuken goed leren kennen. Aziatisch eten heeft altijd mijn voorkeur gehad. Taiko is mijn hommage aan alle mooie dingen uit het verre Oosten. Ik houd ervan om te dansen met Aziatische ingrediënten’

Over Gault & Millau Nederland

Gault&Millau Nederland is de licentiehouder van de van oorsprong Franse Restaurantgids die een historie heeft sinds de jaren 70 van de vorige eeuw.

De gids bevat beoordelingen van restaurants (door middel van symbolische koksmutsen) en kent een beoordeling toe van punten op een schaal van 20.

Ook reikt Gault&Millau jaarlijks verschillende prijzen uit, zoals de 'Chef van het Jaar', 'Sommelier van het Jaar', Terras van het Jaar' en ‘Bistronoom van het Jaar'.