De Kas* opent tijdelijk op andere plek vanwege verbouwing

De Kas* opent tijdelijk op andere plek vanwege verbouwing

Restaurant de Kas* in Amsterdam sluit eind december een ruime maand voor een uitbreiding en keukenverbouwing.

Reden voor het team om tijdelijk een leuke andere plek te vinden en een maand de Kas anders te kunnen doen. Vanaf januari opent de Kas als Sint Soif (heilige dorst), een Franse restobar met Franse gerechten en wijnen waar natuurlijk groenten en lekkers uit de Noordzee de hoofdrol hebben. Misset Horeca sprak met Rosa Morel over deze plannen.

Reserveren bij het pop-up restaurant is nog niet mogelijk. Binnenkort wordt het reserveringssysteem open gezet. Houd hiervoor de website van De Kas in de gaten.

'Maand niets doen leek ons niet leuk'

‘Bijna een maand niets doen, dat leek ons niet zo’n leuk vooruitzicht’, vertelt Rosa Morel, die samen met Jos Timmer zich intern over het project heeft ontfermd. ‘We gaan een grote verbouwing in de keuken doen van De Kas, waardoor we een paar weken na de kerst moeten sluiten. Januari is toch een beetje een saaie maand, dus dachten we laten we iets leuks gaan doen op een andere plek', aldus Morel. 'Jos heeft gewerkt bij Vermeer en bewaart nog steeds zeer goede herinneringen aan de pop-up Roomservice@Olof’s van het restaurant in de St. Olofskapel.

Vanaf januari verhuist de inboedel van het restaurant - de stoelen, glazen, bestek en de meeste personeelsleden - naar de tijdelijke locatie aan de kop van de Zeedijk.

De Kas op z'n Frans

Niet iedereen gaat mee, sommigen gebruiken de periode ook om even lekker lang op reis te gaan. 'Bij Sint Soif gaan we De Kas maar dan op zijn Frans doen. Laagdrempelig, lekkere Franse gerechten en een geheel Franse wijnkaart, eigenlijk een beetje als een restobar. We kunnen zo’n 110 gasten ontvangen, maar willen juist hier ook Amsterdammers en passanten binnen krijgen voor alleen een glas wijn en een hapje dus we denken maximaal 150 couverts op een avond te kunnen doen.'

Het restaurant is op maandag en dinsdag gesloten. Op woensdag en donderdag is het alleen geopend voor diner. 'Binnenkort gaan we open voor reserveringen. We kijken er nu al naar uit’, zo besluit Morel.

Restaurant De Kas werd in mei 2022 bekroond met een Michelinster.