Alles over Inkoop

Kleinere porties, dezelfde prijzen: hoe gaat horeca om met het fenomeen 'krimpflatie'?

Kleinere porties, dezelfde prijzen: hoe gaat horeca om met het fenomeen 'krimpflatie'?

Kleinere porties, dezelfde prijzen. Uit zeer recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de gasten 'krimpflatie' herkent in de horeca....

1177840108

Hoe kies je het juiste glaswerk en hoeveel heb je nodig?

Als (bier)cafe heb je het relatief makkelijk wat glaswerk betreft. De brouwerij of bierleverancier verzorgt dat dan vaak. Maar als startend...

Belangstelling voor collectief inkoopplatform Procent groter dan ooit

Belangstelling voor collectief inkoopplatform Procent groter dan ooit

In deze tijd waarin de energie- en grondstofprijzen torenhoog zijn, zijn goede prijsafspraken belangrijker dan ooit, merkt eigenaar Martijn Nolet van...

Daling koopkracht zet winstmarges horeca en food onder druk

Daling koopkracht zet winstmarges horeca en food onder druk

De stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen in combinatie met een dalende koopkracht zetten de marges in de foodsector en de horeca onder...

Ron Blaauw. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Ron Blaauw: 'Alles wordt duurder, maar wij worden goedkoper'

Ron Blaauw introduceert voor de Ron Gastrobar-restaurants het 'Vroege Vork Voordeel'. Gasten die vroeg komen dineren krijgen korting op de rekening.

Hoge kosten horeca: dit doet dat met de prijzen op de menukaart

Hoge kosten horeca: dit doet dat met de prijzen op de menukaart

De horecasector heeft veel last van de hoge kosten voor onder meer inkoop, personeel en energie. Omdat bedrijven die kosten deels doorberekenen aan...

Tegemoetkoming energiekosten ondernemers onvoldoende

Tegemoetkoming energiekosten ondernemers onvoldoende

Met de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (de TEK-regeling wil de overheid bedrijven tegemoet komen in de energiekosten. Uit een...

Prijs van friet zal verder stijgen

Prijs van friet zal verder stijgen

De prijs van friet zal verder stijgen nu de opbrengsten van aardappelen lager zijn dan vorig jaar en het 5-jarig gemiddelde. Dat blijkt uit gegevens...

Onderzoek prijsstijgingen horeca: zo pakken ondernemers het aan

Onderzoek prijsstijgingen horeca: zo pakken ondernemers het aan

Hoe gaan jouw collega's met de prijsstijgingen in de horeca om? Misset Horeca hield een enquête onder zo'n honderd horecaondernemers.

Restaurant Achteraf

Restaurant vraagt energietoeslag van 2,50 euro per couvert bij diner

Restaurant Achteraf in Zoetermeer gaat een energietoeslag van 2,50 euro per couvert op de rekening zetten bij het diner. 'Dit moeten we doen om te...