Waarom nu al beginnen aan een winterterras een goed idee is
Wie als horecaondernemer nog nooit een winterterras heeft opgebouwd, moet nú toeslaan.
Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? Op deze pagina vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.
Wie als horecaondernemer nog nooit een winterterras heeft opgebouwd, moet nú toeslaan.
Het zijn drukke tijden met volle terrassen deze zomer. Een foutje is dan snel gemaakt. Welke handhavingsacties kan de gemeente dan ondernemen? Advocaat Petra Schilder Spel legt het uit.
De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente goed te informeren naar de mogelijkheden. En begin op tijd. Vergunningsaanvragen kunnen lang duren.
Tom Hamaekers van Boscafé De Nachtegaal draait 30 procent extra omzet dankzij een slim opgezet winterterras.
Wie als horecaondernemer nog nooit een winterterras heeft opgebouwd, moet nú toeslaan.
De regels voor een winterterras verschillen sterk per gemeente. Wat bij de een wel mag, is bij de ander verboden. Ondernemers dienen bij hun gemeente goed te informeren naar de mogelijkheden. En begin op tijd. Vergunningsaanvragen kunnen lang duren.
De zomers worden steeds warmer. Temperaturen van plus dertig graden zijn geen uitzondering meer. Hoe houd je gasten koel op het terras? Drie Terras Top 100-winnaars geven antwoord.
Tom Hamaekers van Boscafé De Nachtegaal draait 30 procent extra omzet dankzij een slim opgezet winterterras.
Wil je dit najaar opvallen met je drankenkaart? Maak een winterse drankenkaart met huisgemaakte chocolademelk, bokbieren met gelaagde smaken en herfstige cocktails.
De Aperol Spritz blijft een klassieker, maar inmiddels duiken er steeds meer nieuwe spritzvarianten op de drankenkaart. Denk aan Limoncello Spritz en Sarti Rosa. Deze 7 spritzdrankjes zijn eenvoudig te maken en zorgen voor een frisse zomerse beleving op het horecaterras.
Met ijsthee kan je de verwachtingen van een gast overtreffen. De drank is bovendien een echte margemaker. Maar hoe bereid je homemade ijsthee? Hoe bewaar je ze? Hoe kan je ze presenteren? En wat vraag je ervoor?