Alles over Uitgelicht

Gertjan Sanders (links) en Charles Sampers geloven in de toekomstbestendigheid van de Bufkes-formule en zien volop kansen.

Limburgse broodjesformule Bufkes wil rest van Nederland veroveren

Charles Sampers staat in 1996 aan de wieg van Bufkes en is 28 jaar later mede-eigenaar en directeur van de broodjesformule van de Van Melik Food...

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

Terrasinnovaties 2024: de nieuwste overkappingen, stoelen en kassasystemen

In een tijd waarin buitenruimtes steeds belangrijker worden binnen de horeca, is het cruciaal om op de hoogte te blijven van de laatste...

De Eilandkeuken op Texel stopt: eigenaresse kiest voor een privéleven

De Eilandkeuken op Texel stopt: eigenaresse kiest voor een privéleven

Na 20 jaar valt het doek voor restaurant De Eilandkeuken op Texel. Eigenaresse Mirjam van der Ploeg stopt ermee. Niet omdat het moet, maar omdat het...

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Jury Terras Top 100 deelt 14 tips voor een beter terras

Zowel de hoofdjury als de vakjury van de Terras Top 100 bestaat uit ervaren ondernemers, waaronder veel oud-winnaars van de wedstrijd. Welke tips...

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

Binnenkijken bij stadsbrasserie De Witt: 'glamoureuze hotspot voor eten en film'

De voormalige bioscoop The Movies in het Hofkwartier van Dordrecht onderging een transformatie tot stadsbrasserie en filmtheater De Witt. Het gebouw...

V.l.n.r. Theo Winters (De Timp), Maurits Krabben (Krabbenborg Electrotechniek), Luuk Domhof (De Timp), Casper Scheltinga (Time Shift), Dave Holkenborg (De Timp).

Cateraar De Timp door eigen energie-opslag grotendeels off-grid

De Achterhoekse cateraar De Timp koos de afgelopen jaren nadrukkelijk voor een duurzame route. Het bedrijf is al enige tijd energieneutraal, maar...

Het terras van Het Wijnhuis in Zwolle

Topondernemer van Het Wijnhuis in Zwolle wil eerste worden bij Terras Top 100

Het Wijnhuis in Zwolle werd vorig jaar nog derde, maar gaat nu voor de absolute hoofdprijs in de Terras Top 100. Maar hoe bereidt topondernemer Arjan...

Alex Haupt van 101 Gowrie (archieffoto)

101 Gowrie van chef Alex Haupt te koop: 'Het is een eigen keuze'

Restaurant 101 Gowrie in Amsterdam staat in de verkoop, omdat chef en eigenaar Alex Haupt aan het eind van 2024 wil terug verhuizen naar Australië....

Zo bedenk je een winstgevend horecaconcept

Zo bedenk je een winstgevend horecaconcept

Een nieuwe formule bedenken of een bestaande formule aanpassen zodat het bedrijf weer gaat lopen, hoeft niet altijd een vermogen te kosten....

De Beren populairste restaurantketen, Loetje en La Cubanita volgen

De Beren populairste restaurantketen, Loetje en La Cubanita volgen

De Beren is de bestbezochte restaurantketen in Nederland: veertien procent van de volwassen bevolking bracht een bezoek aan een de vestigingen. Dat...