5x snel te bereiden oranje Koningsdagcocktails

5x snel te bereiden oranje Koningsdagcocktails

Gasten vinden het feestelijk om op Koningsdag een oranje cocktail te drinken. Kleur je cocktailkaart extra oranje met deze vijf Koningsdagcocktails van Nederlandse bodem. Ze zijn makkelijk en snel te bereiden.

Vijf makkelijk te bereiden oranje Koningsdagcocktails.

Oranje Damrak gin-tonic

Met de nieuwe oranje limited edition Damrak Gin maak je de perfecte koningsdaggin-tonic.

  • 50 ml limited edition Damrak Gin
  • 150 ml tonic
  • ijs
  • sinaasappel

Bereiding
vul een groot wijnglas met ijs en schenk hier de gin en tonic in. Garneer met een sinaasappelpartje.

Koningsdagcocktail: Bloesemcocktail

De oranje bloesemcocktails met Kugi is caloriearm. Kugi is een verfrissende en caloriearme hard seltzer. Zonder suiker en 100 procent natuurlijk.

  • 30 ml Aperol
  • 10 ml vlierbloesemsiroop
  • 60 ml Kugi Elderflower
  • ijs
  • sinaasappelschijfje

Bereiding
Voeg alle ingrediënten toe aan een groot glas, garneer met een sinaasappelschijfje.

Koningsdagcocktail: Passie spritz

Met de passievruchtlikeur van de Jongens van Oud West maak je de Koningsdagcocktail Passie spritz.

  • 30 ml passievruchtlikeur van de Jongens van Oud West
  • 175 ml cava
  • 50 ml bruiswater
  • ijs
  • passievrucht

Bereiding
Vul een groot wijnglas met de ingrediënten en garneer met een halve passievrucht.

Koningsdagcocktail: Spirited unon-gingerale

Mixen met de Sweet Orange & Ginger rum van Spirited Union ziet de cocktail er vrolijk oranje uit. *

  • 50 ml Sweet Orange & Ginger
  • 150 ml gingerale
  • ijs
  • sinaasappel

Bereiding
Vul een longdrinkglas met ijs, schenk er de rum en gingerale bij en garneer met een sinaasappelpartje.

Koningscocktail: Boomsma negroni

De sterke cocktail Boomsma negroni is bereid met beerenburger.

  • 35 ml Boomsma Beerenburger
  • 35 ml Boomsma Dry Gin
  • 35 ml rode vermouth
  • ijs
  • sinaasappel

Bereiding
Doe het ijs in een hoog glas en vul het daarna met de beerenburg, gin en vermouth. Roer goed door tot de cocktail koud wordt, maar niet te veel verdunt. Schenk de negroni in een laag glas, top af met ijs en garneer deze oranje cocktail met een sinaasappelschil.

Bekijk deze collectie

Seizoenen & Feestdagen

De seizoenen en de feestdagen zijn essentieel voor het succes van de horeca door het stimuleren van vraag, het bieden van marketingkasen, het versterken van de klantbeleving en het vergroten van de omzet. In deze collectie verzamelen we alle artikelen die geschreven zijn die gelinkt zijn aan de seizoenen en de feestdagen.