Heropening restaurant Langenbaergh onder leiding van chef-kok Rik Beumer

Heropening restaurant Langenbaergh onder leiding van chef-kok Rik Beumer
Van links naar rechts: Annet Potman, Rik Beumer, Theo Beuzel en Betsie Beuzel. Foto-credits: Anne van Tetske.

Langenbaergh in Laren (G) opent haar deuren in een nieuw jasje, onder de bekwame leiding van Rik Beumer. Een oude bekende, want hij heeft in het verleden al in de keuken gestaan bij 't Langenbaergh. Pandeigenaar Theo Beuzel en Rik Beumer ondertekenden op 17 april de overeenkomst.

Beumer: 'We bieden met restaurant Langenbaergh een gezellige ambiance, prachtig opgemaakte gerechten van hoogwaardige ingrediënten, en natuurlijk een selectie van heerlijke wijnen vergezeld van een passende borrelplank. We serveren zowel lunch als diner, zowel binnen als buiten. De grand café functie blijft behouden, zij het met een vernieuwde uitstraling.'

'Gasten kunnen rekenen op vriendelijke service, maar er is geen bar om aan te hangen. Op de eerste etage komt een nieuwe vergaderzaal.' Restaurant Langenbaergh verwelkomt iedereen die van lekker eten houdt op gastronomisch niveau, met de onmiskenbare handtekening van chef Rik Beumer.

Ervaren chef-kok

Rik heeft van jongs af aan al een passie voor koken en was dan ook altijd met potten en pannen in de weer. Met een afgeronde opleiding aan de Cas Spijkers Academie en meer dan twintig jaar ervaring in de keuken, waarvan het grootste deel van zijn loopbaan bij De Swarte Ruijter op de Holterberg lag, brengt hij een schat aan ervaring met zich mee.

'Hier heb ik onder andere ervaring opgedaan in het combineren van unieke smaken en het prachtig opmaken van gerechten op de borden,' aldus Rik. Daarnaast heeft hij ook zijn kookkunsten vertoond bij In Den Kop’ren Smorre (Markelo), Witkamp (Laren) en ’t Diekuus in Terwolde.

De laatste jaren is zijn netwerk vertienvoudigd door het organiseren van talloze private diners en barbecues met zijn eigen bedrijf, Lekker Loarns. Rik zal tot aan de opening van Langenbaergh ook nog druk bezig zijn met deze activiteiten.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.