Kuppens Management
De Echoput en Jonathan Zandbergen openen restaurant Het Wild Atelier
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen.
Op vrijdag 27 juni 2025 opent het Wild Atelier haar deuren: een intiem fine dining restaurant van De Echoput en Meesterkok Jonathan Zandbergen.
De met een Michelinster bekroonde chef Herman Cooijmans heeft in zijn restaurant EDEN in Valkenswaard een gerecht met kraai op de kaart staan. Hij serveert de borst van het dier in combinatie met gestoofde groene linzen met spek en sinaasappel, crème van pastinaak en pijnboompitten, en een krachtige gevogeltejus met kardemom.
Het wildseizoen komt eraan, maar het idyllische beeld van een jager die vanuit de achterbak van zijn jeep een hert of wildzwijn naar het restaurant brengt, is verleden tijd. Het wild dat in de horeca wordt geserveerd, is lang niet altijd afkomstig meer uit Nederland en wordt vaak in delen aangekocht. Chef-kok Manfred Majoor van Planken Wambuis in Ede, één van Nederlands meest bekende wildrestaurants, geeft zes tips om optimaal te scoren met wild.
Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.
Bij acht cafetaria's kunnen consumenten tot en met 20 december gratis een wildkroket halen op vertoon van een speciale bon. De actie is onderdeel van de campagne 'Daar jagen wij voor', waarmee de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging bewustwording wil creëren over de bijdrage die jagers leveren aan de verkeersveiligheid in Nederland.
De komende weken wordt Bar de Vlieg in Amsterdam getransformeerd in wild-wijnbar 't Vliegend Hert. Onder het mom 'het beste van twee streken' komt de pop-up tot stand door de samenwerking tussen Pays d'Oc IGP wijnen en Hotel Restaurant de Echoput op de Veluwe.