Restaurant DenC is restaurant van het jaar

Restaurant DenC is restaurant van het jaar
Restaurant DenC in Amsterdam

Restaurant DenC, Dik en Cunningham uit Amsterdam is gekozen tot restaurant van het jaar door restaurantvereniging Euro-Toques. Alle 125 leden maakten kans. Wie stonden nog meer in de finale?

De jury van Euro-Toques prijst chef-kok Johan Dik en gastvrouw Emmalou Cunningham vanwege het feit dat zij de boodschap van Euro-Toques over het belang van het werken met seizoens- en streekgebonden producten zo hartstochtelijk in hun werk uitdragen.

Kanshebbers

De overige genomineerden waren Brasserie Le Nord uit Bilthoven en Restaurant de Molenaar uit Onderdendam van Martin Kooijker.

Euro-Toques, de grootste restaurantvereniging van Nederland met 125 leden, kiest jaarlijks uit haar ledenbestand het beste restaurant van het jaar. Een strenge en vakkundige jury beoordeelt voorafgaand aan de uitreiking de restaurants op onder andere het uitdragen van de boodschap van Euro-Toques, het naleven van de Code van Eer, de puurheid van de keuken en het culinaire niveau van het restaurant. Daarbij viel restaurant DenC de jury positief op.

Wild van jagers uit de regio

Restaurant DenC serveert seizoensgebonden gerechten en heeft Nederlands wild daarbij als specialisatie. Chef-kok Johan Dik, getogen in de Achterhoek, en gastvrouw Emmalou Cunningham hebben daar samen een wildrestaurant (Restaurant Wolversveen in Zelhem) geleid.

Het wild kwam rechtstreeks van de jagers uit de regio. Toen beide eigenaren de mogelijkheid kregen om in Amsterdam een zaak te openen, was het vanzelfsprekend dat ook hier Nederlands wild op de kaart zou prijken. Ook is het restaurant horecapartner van de stichting ‘Vis en Seizoen’ een stichting die streeft naar inkoop van uitsluitend duurzaam en verantwoorde vis zonder afbreuk te doen aan smaak en kwaliteit.

Johan en Emmalou zijn blij verrast met de prijs. ‘Ons land biedt door haar ligging zoveel producten en gerechten die het verdienen om meer aandacht te krijgen van gasten. Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend om Nederlands wild, vis, vlees en groenten op de kaart te zetten, ook in de binnenstad van Amsterdam!’