Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Bekende chefs jureren NK Culinair Wild BBQ

Op zaterdag 15 Oktober 2022 vindt het eerste Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wild BBQ plaats in Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

De organisatie van de wedstrijd ligt in handen van Gastropedia & Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe, in samenwerking met de WBQA.

Met deze wedstrijd wil de organisatie het culinair barbecueën met Hollands wild in de meest ruime zin van het woord bevorderen. Ieder deelnemend team bereidt vier gerechten, allemaal met wild. Er bestaat de mogelijkheid om bij een van deze gerechten je eigen product erin te laten verwerken. Het hoofdingrediënt wordt aangeleverd en de rest mag je zelf meenemen, tenzij anders wordt vermeld.

Jury van topkoks

De jury bestaat uit SVH Meesterkoks en met Michelinsterren bekroonde topkoks zoals Teus de Kok (juryvoorzitter) Robert Kranenborg, Dennis van der Belt, Soenil Bahadoer. Tijdens de wedstrijd gelden de reglementen van de WBQA. Voor ieder gerecht is een prijs en overkoepelend worden een eerste, tweede en derde plaats bepaald die alle met mooie prijzen bekroond worden.

De brandstoffen die gebruikt mogen worden zijn brikketten, hout of houtskool. Ieder team zorgt voor zijn eigen tent, BBQ’s, brandblusser, EHBO-koffer, brandstof, werktafels, etc. De volledige opdrachten en de reglementen worden maximaal een maand voor de wedstrijd aan de deelnemende teams gecommuniceerd.

Het Nationale Park De Hoge Veluwe

De wedstrijd vindt plaats op het evenemententerrein in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar zullen deze dag ook meer activiteiten plaatsvinden op het gebied van wild en buitenleven. In de centrale tent zullen kookdemo’s plaatsvinden, wordt het uitbenen van wild en gevogelte gedemonstreerd en voorlichting over wild, BBQ’en en aanverwante producten gegeven. De dag wordt aangekleed met lezingen en muziek.

Geïnteresseerden in deelname kunnen contact opnemen met John van het Ven via info@gastropedia.nl.