
Hoe kies je het juiste glaswerk en hoeveel heb je nodig?
Als (bier)cafe heb je het relatief makkelijk wat glaswerk betreft. De brouwerij of bierleverancier verzorgt dat dan vaak. Maar als startend...

Bij het kopen van deze (groot)keukenapparatuur krijg je geld terug
De overheid geeft subsidie bij de aanschaf van apparatuur dat energiezuinig(er) is. Dat is de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA). Je kunt...

De bakwand van a tot z: alles over de motor van de cafetaria
De bakwand is de motor van iedere cafetaria. Omzet, kosten, kwaliteit, snelheid, rendement, efficiëntie; het succes van de zaak hangt af van de...

Hoe verwerk je groentepuree in desserts?
Groente speelt een steeds belangrijkere rol op het menu van Europese restaurants. Naast de gebruikelijke groentegarnituren zien we steeds vaker een...

Recepten voor cocktailbites Sergio Herman
Sergio Herman bedacht drie borrelhapjes voor bij een cocktail. Ideaal voor de borrelkaart komende feestdagen. Hierbij de recepten.

Tien tips voor een optimale beleving aan tafel
De communicatie met gasten aan tafel is vaak te standaard. Gasten worden juist blij van leuk, verrassend en anders. Het is helemaal niet moeilijk uw...

Veelzijdige zeebaars
Zeebaars is een van de favoriete vissen van Sebastiaan TheLoosen, chef-kok bij het Polman's Huis in Utrecht. Niet alleen vanwege de mooie regenboog...

14 energiebesparingstips voor vaatwassers
Verstandig omgaan met energie is en blijft verstandig. Winterhalter deelt energiebesparingstips om het wasproces van vaatwassers te optimaliseren en...

Zomerse temperaturen? Extra opletten met koelapparatuur
Koelingen hebben het zwaar te verduren bij zomerse temperaturen. Ze worden extra belast. Een pijnpunt in veel professionele keukens - waar de...

Professionele vaatwassers worden efficiënter en energiezuiniger
Horecazaken stellen hoge eisen aan vaatwas- en glazenspoelmachines. Duurzaamheid speelt daarbij een grote rol. Zo is er minder water, elektriciteit...