De Diamond-awards worden elk jaar toegekend door de Gastronomische Groote Club aan personen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt binnen of in verband met de Nederlandse gastronomie.
Jan van Lissum (directeur Wine Professional/The Wine and Food Association) reikte voor het vijfde opeenvolgende jaar de onderscheidingen uit. De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met een briljant geslepen diamant van 0.4 karaat.
De Chinese Meesterkok Chen Yu Yeh (links) kreeg de onderscheiding omdat hij volgens de Groote Gastronomische Club al ruim 3 decennia een voorvechter van vernieuwing en kwaliteitsverbetering in de Chinese restaurantsector. Met de oprichting van de Association of New Eastern Cuisine heeft Chen Yu Yeh, tevens voorzitter van de Europese afdeling van de World Association of Chinese Cuisine, een nieuwe en belangrijke stap gezet ter verbetering van het imago van Chinese restaurants in ons land. ,,En dat verdient alle lof en ondersteuning’’, aldus de prijsuitreiker.
Het bedrijf van prijswinnaar Rob Baan (tweede van rechts) groeide in enkele jaren uit ,,van een revolutionair concept tot een van de meest innovatieve en invloedrijke toeleveringsbedrijven voor de moderne gastronomie’’, volgens de Groote Gastronomische Club. ,,Rob Baan is een toonbeeld van modern ondernemerschap, zijn producten zijn een blijvende aanwinst voor de gastronomie’’, schrijft de prijsuitreiker op haar website, www.wine-professional.nl
,,Lekker koken brengt niet alleen plezier, maar is zelf ook een plezierige bezigheid, iets om samen te doen. Ramon weet dit als weinig anderen over te brengen’’ , schrijft de prijsuitreiker over de derde prijswinnaar. Onlangs kreeg Beuk (tweede van links) voor zijn boek “Wat van Fair komt…” de titel kookboek van het jaar.