nieuws

Nieuwe chef-kok voor De Echoput

Restaurant

Leendert Scholtus is per 1 juni de nieuwe chef-kok van Hotel Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. Scholtus komt over van Het Koetshuis in Bennekom. Daarvoor werkte hij vijf jaar voor De Librije in Zwolle.

Nieuwe chef-kok voor De Echoput

Eigenaar Peter Klosse van De Echoput meldt vanuit Frankrijk dat Scholtus per 1 juni start en zijn eigen brigade mag vormen. Of daarin plaats is voor de huidige chef-kok Chiel Dohmen is aan Scholtus, zo laat Klosse weten.

Leendert Scholtus werkte het afgelopen jaar voor Het Koetshuis in Bennekom. Daarvoor werkte hij ruim vijf jaar voor De Librije waarvan de laatste anderhalf jaar in Librije’s Zusje in Zwolle.

Verder deed de inmiddels 35-jarige Scholtus kookervaring op bij De Roggebot en Tante Koosjes in Loenen aan de Vecht, restaurants uit de top van de Nederlandse gastronomie.

Op Bijzondererestaurants.nl laat Scholtus weten de functie bij De Echoput een enorme uitdaging te vinden. ‘Ik realiseer me heel goed dat ik me in Hoog Soeren zal moeten bewijzen. Een van de eerste dingen die ik na aanvang van mijn nieuwe baan dan ook ga doen, is een lang gesprek houden met directeur Peter Klosse om de culinaire koers van De Echoput duidelijk te omlijnen. Dat is een grote uitdaging’, aldus Scholtus.

Reageer op dit artikel