nieuws

Onder de Linden: ‘Wij willen nog genieten van het leven

Restaurant

Restaurant Onder de Linden van Geerhard en Petra Slenema is de grootste daler in de Lekker 2011. Dat heeft niets te maken met kwaliteitsverlies, schrijft de gids, maar met de veranderde formule. De Slenema’s zelf maakt het niet uit. Zij kiezen voor het leven, zeggen ze zelf.

Onder de Linden: ‘Wij willen nog genieten van het leven

‘Vorig jaar besloten Petra en Geerhard het rustiger aan te doen door een dag minder per week open te zijn. Dit jaar zijn ze een stap verder gegaan en hebben ze de à-la-cartekaart in de ban. Wat overblijft, is een dagmenu waarvan je zelf het aantal gangen bepaalt.’, schrijft de gids.

Geerhard Slenema merkte dat hij om dezelfde reden bij GaultMillau een punt verloor. ‘Wij staan al dertig jaar hoog genoteerd. Op een gegeven moment wil je doorgaan, maar niet meer vijf of zes dagen in de week. Wij hebben gekozen voor het leven. We nemen een dag extra vrij om nog een paar jaar langer door te kunnen gaan en goede kwaliteit te kunnen blijven leveren.

Hij laat zich dan ook niet beïnvloeden door de gidsen. Op het moment dat MissetHoreca.nl belt, is hij lekker in de tuin aan het werk en heeft het verhaal van Lekker nog niet gelezen. ‘Ik vind het heel belangrijk om gewoon te genieten van het leven. Als wij vinden dat we aan vier dagen per week genoeg hebben, zal ik er voor de gidsen toch zeker geen vijf van maken!’

Bovendien ziet hij dat het in andere landen, in sterrenrestaurants, ook gebeurt. ‘Wij hebben het afgelopen jaar veel gereisd. In Frankrijk, in drie sterrenrestaurants zie je ook dat er geen keuzemenu’s meer zijn. Dan eet je gewoon het menu van de chef. De gidsen willen er nog niet aan, maar over een paar jaar gaan steeds meer Nederlandse restaurants dit doen. Ze kunnen maar beter alvast rekening mee houden.’

Belangrijk voor de Slenema’s is ook dat de reactie van de gasten op hun nieuwe formule juist wel goed is. ‘Zij zijn nog steeds heel tevreden over de gastvrijheid en het eten!’

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2011:

Reageer op dit artikel