nieuws

Geen innovatieaward voor Izkaya en Twiner

Restaurant

Het Rotterdamse Izkaya en Twiner uit Zwolle zijn er niet in geslaagd de VVV Rob de Bes Award 2011 te winnen. De ‘innovatie en aanmoedigingsprijs van de VVV in Nederland’ is overhandigd aan Zo Texels, een samenwerking van eilandondernemers.

Geen innovatieaward voor Izkaya en Twiner

Bij Zo Texels staat volgens de jury persoonlijke aandacht voor de gast centraal. ‘Deelnemende ondernemers wisselen kennis uit over bijzondere activiteiten, verbinden deze aan elkaar en zorgen zo samen voor een unieke Texelse toeristische belevenis.’

Twiner, een initiatief van Xanders Bazaar in Zwolle, is een combinatie van Twitter, diner en wine. Via Twitter kan een stoel worden gereserveerd, waarna verschillende individuen met elkaar aan tafel komen te zitten.

Izkaya touch table restaurant and bar in Rotterdam is een interactief concept. Aan iedere tafel kan de gast zijn eigen tafellaken selecteren, live in de keuken kijken, games spelen, de omgeving verkennen, een taxi reserveren en de bestelling plaatsen.

Het Texelse initiatief ontving naast de award ook een geldbedrag van 10.000 euro. De jury bestond uit naamgever van de award Rob van den Bes, hotelier Theo Ruijs (voorzitter gastvrij Nederland) Diane Nijs (lector imagineering Leisure Academy NHTV), Ron Peereboom Voller (chef-redactie Telegraaf Reiskrant), Henric Bemboom (algemeen directeur attractie- en vakantiepark Slagharen).

Reageer op dit artikel