nieuws

Arrestatie na bedreiging Jamie Oliver

Restaurant

De politie in Groot-Brittannië heeft een 36-jarige man aangehouden die er ervan wordt verdacht de beroemde tv-koks Jamie Oliver en Rick Stein te hebben bedreigd. De verdachte dreigde restaurantgasten en de auto’s van de topkok iets aan te doen.

Arrestatie na bedreiging Jamie Oliver

De verdachte is afkomstig uit Padstow, waar Stein een visrestaurant runt. De opgepakte man stuurde uit naam van de extremistische beweging het Nationale Bevrijdingsleger van Cornwall (CNLA) dreigementen per e-mail naar Oliver en Stein.

Volgens de arrestant zouden de koks de prijzen van het onroerend goed en het leven in het Zuid-Britse Cornwall tot onaanvaardbare hoogten opdrijven. Oliver runt niet ver van Cornwall zijn wereldberoemde ‘opvoedrestaurant’ Fifteen. Stein heeft in Padstow nabij Cornwall vier restaurants, een delicatessenwinkel, een patisserie, een koksschool en een hotel.

De gearresteerde man is inmiddels op borgtocht weer vrijgelaten. Oliver laat in een reactie weten zich niet bedreigd te hebben gevoeld. ‘Ik denk dat ze zich moeten richten op de overheid en niet op twee koks’, aldus Oliver.

Zie ook:

Terroristen bedreigen Jamie Oliver

Reageer op dit artikel