nieuws

Bocuse D’Or: Leendert KLaassens coacht Marco Poldervaart

Restaurant

Leendert Klaassens is de coach van Marco Poldervaart, de Nederlandse deelnemer aan de Europese finale van de Bocuse D’Or in Genève. Daarnaast bestaat het begeleidingsteam uit topcollega’s, met name uit Friesland.

Bocuse D’Or: Leendert KLaassens coacht Marco Poldervaart

‘Ik vind het een uitdaging om Marco te coachen, assisteren en te steunen om uiteindelijk in Lyon te kunnen schitteren’, vertelt de nieuwbakken coach Leendert Klaassens in Gourmandises, de nieuwsbrief van Bocuse D’Or Nederland. Klaassens werkt momenteel als praktijk instructeur bij de Stenden University Hotel in Leeuwarden. Hij heeft veel wedstrijdervaring, net als Poldervaart.

Naast Klaassens kan de Nederlandse deelnemer aan de kookcompetitie Bocuse D’Or terugvallen op een team van adviseurs. Dit bestaat uit culinaire kopstukken als Cees Helder, Onno Kokmeijer (Ciel Bleu, Amsterdam), Hein Willemsen (De Hofstee, Bladel), André van Doorn (Kasteel Heemstede, Houten) en Friese collega’s als Marc van Gulick (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag), Gert Jan Vaartjes (Landgoed Lauswolt, Beetsterzwaag) en Albert Kooy (Stenden University Hotel, Leeuwarden).

Friesland zal eveneens het hoofdthema zijn van het vlees- en visgerecht dat Poldervaart in Zwitserland tijdens de Europese finale op 7 en 8 juni 2010 gaat bereiden. ,,We hebben een geweldige provincie, die ook in het buitenland bekend is. Friesland heeft mooie streekproducten waarmee we gaan proberen te werken’’, vindt de Nederlandse deelnemer en eigenaar van restaurant De Gastronoom in Harlingen.

Reageer op dit artikel