nieuws

Braakhekke boos om Holleeder-bericht

Restaurant

Chef-kok Joop Braakhekke is boos op misdaadverslaggever John van de Heuvel. Die beweerde in zijn tv-programma Bureau Misdaad dat ex-Heineken-ontvoerder Willem Holleeder met een vuurwapen zou hebben gezwaaid in Braakhekkes restaurant Le Garage.

Braakhekke boos om Holleeder-bericht

Dat meldde de bekende Amsterdamse kok in het tv-programma RTL Boulevard. ‘Ik ben geschokt. Met dit soort berichten kun je je zaak wel sluiten. Ik heb mijn advocaat gebeld om na te gaan of we een rechtszaak moeten starten tegen het tv-programma’, stelde een geschrokken Braakhekke in eerste instantie. Later in het programma meldde Braakhekke, na telefonisch contact met Van den Heuvel, dat het voorval zeer lang geleden heeft plaatsgevonden.

John van den Heuvel bracht maandagavond in zijn RTL5-programma Bureau Misdaad naar voren dat Willem Holleeder regelmatig restaurant Le Garage bezocht. Bij één van die bezoeken, lang geleden dus, zou hij met een vuurwapen hebben gezwaaid na een woordenwisseling met een gast. Braakhekke nam later zijn voornemen om een rechtszaak te starten terug met de woorden ‘we drinken er een borrel op’.

In het programma wat volledig gewijd was aan Willem Holleeder werden meer horecazaken genoemd. Zo zou volgens Bureau Misdaad café Lexington fungeren als ontmoetingsplaats van onderwereldfiguren uit de kringen van Holleeder en vermogende vastgoedhandelaren, die later slachtoffer zouden worden van de ex-ontvoerder van Freddy Heineken. Het programma zorgde voor veel ophef door de bewering dat er in een garagebox onder een woning twee lijken zouden zijn ingemetseld.

Reageer op dit artikel