nieuws

Den Bosch in 2010 ‘Hoofdstad van de Smaak

Restaurant

De Brabantse hoofdstad Den Bosch wordt volgend jaar het centrum van het ‘goede voedingsevenement’ Week van de Smaak. Dat wordt komende zondag bekendgemaakt door Biologica, medeorganisator van Week van de Smaak. Biologica is de organisatie voor biologische landbouw en voeding.

Den Bosch in 2010 ‘Hoofdstad van de Smaak

Deze week en dus dit jaar is Amsterdam Hoofdstad van de Smaak. Het evenement heeft in 2010 jaar plaats van 19 tot en met 26 september. Het programma dat Den Bosch presenteert moet nog worden gemaakt.

‘De stad werkt toe naar het jaar van schilder Jeroen Bosch en wil zich mede om die reden ook profileren op culinair-cultureel gebied’, aldus een woordvoerder van Biologica.

In de provincie worden relatief veel streekproducten gemaakt. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch wilde zelf ook graag de titel binnenhalen. Daarvoor ging hij hoogstpersoonlijk met een delegatie naar Biologica om zijn kandidatuur bekend te maken.

Reageer op dit artikel