nieuws

Eenmanszaak Muller: ‘We krijgen ster opnieuw

Restaurant

Jean-Michel Hengge van restaurant Muller in Groningen is dolblij met het behouden van de Michelinster, op beter gezegd volgens Hengge het opnieuw krijgen van een ster. ‘Ik heb geen personeel meer in dienst en in het restaurant kan ik maximaal tien gasten ontvangen. Het is dan ook fantastisch dat ik de ster opnieuw krijg’.

Eenmanszaak Muller: ‘We krijgen ster opnieuw

Hengge zegt elk jaar nerveus te zijn voor de rode gids, maar dit jaar een tikkeltje erger. ‘Het concept heb ik omgegooid. Ik heb geen personeel meer, hooguit af en toe een medewerker. Michelin is hier geweest en vond het blijkbaar zo goed dat ik weer een ster krijg’.

Champagneontbijt

Hengge vervolgt: ‘Zo zie ik het. Ieder jaar krijg je weer een ster. Het heeft niets met behouden te maken, want sterren zijn niet vanzelfsprekend. Elk jaar moet je er hard voor werken. Ik heb nu een fantastisch gevoel en heb mezelf vanochtend op een champagneontbijt getrakteerd’.

Restaurant Muller gooide afgelopen jaar het roer om. Van een restaurant met zo’n dertig couverts veranderde de zaak in een eetgelegenheid met hooguit tien stoelen. Personeel zegde Hengge vaarwel en hooguit een medewerker spring af en toe bij in de eenmanszaak. Het nieuwe concept draait vanaf september en Hengge is hier erg tevreden over.

Reageer op dit artikel