nieuws

Ferran Adria begint blog over kookexperimenten

Restaurant

De Spaanse topkok Ferran Adria van restaurant El Bulli wil de resultaten van zijn kookexperimenten verslaan in een dagelijkse blog. Hij gaf al eerder een boek uit over zijn dagelijkse bezigheden, maar met een blog wil hij een stapje verder gaan: de start van een culinaire sociale netwerksite.

Ferran Adria begint blog over kookexperimenten

Op de netwerksite krijgen bewonderaars van de moleculaire keuken elke dag de experimenten in zijn laboratorium voorgeschoteld. Voorlopig is dit nog niet aan de orde; Adria verwacht dat het lab pas rond 2014 zijn deuren opent. Begin dit jaar vertelde de Spaanse driesterrenkok van El Bulli in 2012 of 2013 te willen sluiten.

Adria kondigde de lancering van de culinaire netwerksite aan tijdens een gastcollege aan de Harvard Universiteit. Adria zei het bijzonder belangrijk te vinden dat de belangrijkste universiteit ter wereld de kookkunst onderzoekt.

Over plannen voor nieuwe restaurants heeft Adria nog geen concrete mededelingen gedaan. Hij liet eerder weten een minder sophisticated restaurant te willen openen, samen met zijn broer Albert.

Reageer op dit artikel