nieuws

GaultMillau BE niet blij met score Oud Sluis

Restaurant

De onlangs vertrokken Belgische topman van GaultMillau, Paul Gelders, is niet blij met de maximale score van restaurant Oud Sluis van Sergio Herman in de Nederlandse gids van GaultMillau. Oud Sluis kreeg vorig jaar november in de Nederlandse versie van Jan van Lissum de maximale score van twintig punten.

GaultMillau BE niet blij met score Oud Sluis

‘Ik was daar niet gelukkig mee’, zegt Gelders in een afscheidinterview in het Belgische Nieuwsblad. Gelders is vertrokken bij GaultMillau om directeur te worden van de Wijnmakelaarsunie.

Met de maximale score van twintig punten suggereer je volgens Gelders dat er niets meer te verbeteren valt. ‘Terwijl de perfectie niet bestaat. Die twintig op twintig valt te verklaren door het feit dat Nederland een aparte gids heeft. Uitgever Jan van Lissum beslist daar autonoom over’.

Sergio Herman merkte vorig jaar tijdens de bekendmaking van zijn ultieme scoren in de GaultMillau op dat hij de perfectie nog nooit heeft bereikt. Herman vorig jaar: ‘Ik kots soms van mezelf, wanneer ik niet scherp genoeg ben. In mijn ogen bestaat perfectie niet’.

Gelders zegt in het interview verder het culinaire landschap in Nederland anders is dan in België en het Groothertogdom. ‘Bij onze noorderburen eet je goed of slecht. Je hebt er een kop van toprestaurants, maar geen buik. Bij ons vind je veel meer restaurants in de middenklasse’, aldus Gelders.

Reageer op dit artikel