nieuws

GroupDeal neemt PocketDeals over

Restaurant

GroupDeal, deels eigendom van de Telegraaf Media Groep, neemt mobile couponing start-up PocketDeals over. Daarmee breidt het bedrijf haar services voor lokale bedrijven verder uit. GroupDeal biedt onder andere horecadeals aan.

GroupDeal neemt PocketDeals over

Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt. Karen Raats, oprichter van PocketDeals, zal aanblijven bij GroupDeal en verantwoordelijk worden voor de mobiele commerce activiteiten.

Paul Montagne van GroupDeal: ‘GroupDeal introduceerde bijna twee jaar geleden als eerste bedrijf het group buying concept in Nederland. Met de overname van PocketDeals kunnen wij onze sterke marktpositie in Nederland verder uitbreiden. PocketDeals maakt het voor ons mogelijk om meer bedrijven te bedienen met een bredere service’.

Met PocketDeals koopt GroupDeal een bedrijf dat in juli 2011 als eerste in Nederland een mobiele kortingscoupon applicatie lanceerde. Het bedrijf biedt een selfservice systeem aan waar horecazaken, winkels en retailformules hun eigen kortingsacties kunnen aanbieden en managen. Consumenten kunnen gebruik maken van de “location based” kortingsacties door de mobiele app van PocketDeals te downloaden op hun smartphone.

De PocketDeals applicatie is inmiddels meer dan 28.000 keer gedownload. Op dit moment is PocketDeals voornamelijk actief in Groningen. Door de overname van GroupDeal zal de dienst op korte termijn landelijk worden uitgerold.

Karen Raats van PocketDeals is erg content met de overname van haar bedrijf: ‘Er was interesse van verschillende partijen, maar GroupDeal was voor mij de ideale partner. Met het bestaande bereik van GroupDeal en het grote adverteerdersnetwerk van medeaandeelhouder Telegraaf kan PocketDeals in korte tijd enerzijds het aantal downloads flink verhogen en anderzijds een groot aantal landelijke en lokale adverteerders aantrekken’.