nieuws

Heerlijk Dinsdag uitgebreid met ‘verrassings-dineren

Restaurant

De speciale site om de traditioneel slechte dinsdag op te krikken in restaurants, wordt uitgebreid. Het is vanaf nu mogelijk om ook op andere dagen van de week voordelig te dineren in de betere restaurants. De gast hoort echter pas op de dag van het diner in welk restaurant dit is.

Heerlijk Dinsdag uitgebreid met ‘verrassings-dineren

Door het verrassingselement onderscheidt dit concept zich van andere initiatieven, zegt initiatiefnemer Arthur Bassant. Bij het reserveren via HeerlijkVerrassing kan de gast aangeven hoeveel kilometer hij wil afleggen, de aanvangstijd en de prijsklasse, maar de restaurantkeuze is niet af te dwingen.

Precies een jaar geleden startte Heerlijk Dinsdag met 16 toprestaurants een nieuw concept voor de slecht lopende dinsdag. In een jaar tijd is het aantal deelnemende restaurants van 16 naar 143 gestegen.

Verschillende pieken

Volgens Bassant verschillen de piekmomenten tussen de restaurants. ‘Restaurants met voornamelijk zakelijke gasten zijn doordeweeks zeer goed bezet, maar hebben wel ruimte voor nieuwe gasten op de zaterdag en de zondag. Zo is het idee ontstaan om het concept uit te breiden naar de hele week en het concept ook een nieuwe naam te geven: Heerlijk Verrassing.’

Sterrenzaak

Vanaf dertig euro krijgen de gebruikers een driegangenmenu. Voor een exclusief diner in een restaurant met één michelinster betaalt men veertig euro. Voor vijf euro meer is een diner mogelijk op het hoogste culinaire niveau, namelijk in een twee- of driesterrenrestaurant.

’t Schulten Hues

Peter Gast van sterzaak ‘t Schulten Hues uit Zutphen heeft veel nieuwe gasten bereikt met het initiatief. En heel belangrijk, zo zegt hij, ze komen ook terug. Paul van Waarden merkt met zijn twee deelnemende restaurants, At Sea en de sterrenzaak Paul van Waarden, een significant verschil met de omzet op dinsdag.

Reageer op dit artikel