nieuws

Jonnie Boer runt café nieuwe theater

Restaurant

Een theatercafé en restaurant dat sterrenkok Jonnie Boer leidt, wordt onderdeel van de nieuwe schouwburg van Zwolle. Het nieuwe theater is maandag in gebruik genomen, meldde directeur Gijsje van Honk van Odeon De Spiegel Theaters.

Jonnie Boer runt café nieuwe theater

Theater De Spiegel vroeg Boer, chefkok van driesterrenrestaurant De Librije in de hoofdstad van Overijssel, omdat hij in het pand naast de nieuwe schouwburg een hotel/kookschool gaat beginnen. Bijzonder aan De Spiegel is dat het plafond het volume van de zaal tot drie keer kan vergroten. Hierdoor is de akoestiek van de zaal geschikt voor zowel kleine voorstellingen als grote concerten. De bouw van de nieuwe schouwburg duurde twee jaar. Rob Metkemeijer van akoestisch ingenieursbureau Peutz werkte jaren aan de nieuwe akoestiek van de Royal Albert Hall in Londen. ‘Daar ontdekten we dat de beroemde galerij een zekere galm veroorzaakt. Dat idee hebben we hier ook toegepast.’

Die galerij verdwijnt als het plafond zeven meter zakt, zodat de zaal ook geschikt is voor cabaret en klassiek toneel. In zijn grootste opstelling heeft de schouwburg duizend zitplaatsen.

Het 25 miljoen euro kostende theater wordt op 30 september officieel geopend. Bij die opening wordt gerekend op de komst van koningin Beatrix, die in 2005 nog het bereiken van het hoogste punt tijdens de bouw kwam vieren.

Reageer op dit artikel