nieuws

Kaatje betrokken bij voetbaltransfer

Restaurant

Sterrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl is op een opvallende manier betrokken geraakt bij een van de grootste voetbaltransfers in België dit jaar. De Belgische international Karel Geraerts tekende een contract bij Club Brugge ‘dankzij tussenkomst’ van de Nederlandse topzaak Kaatje.

Kaatje betrokken bij voetbaltransfer

Dat blijkt uit de onderhandelingen tussen de 25-jarige Geraerts en Club Brugge, zo meldt Club-voorzitter Michel D’Hooghe in Het Nieuwsblad na afronding van de transfer.

‘In het Nederlandse stadje Blokzijl is een sterrestaurant met de naam “Kaatje bij de Sluis’. Het verhaal wil dat Kaatje een 18de-eeuwse herbergierster was die veel deed voor de plaatselijke gemeenschap. Tegenover het restaurant nu een standbeeld van Kaatje’, aldus D’Hooghe.

D’Hooghe vervolgt: ‘De mensen in Overijssel geloven nog steeds dat wie met de linkerhand over dat standbeeld wrijft voor de rest van zijn leven gelukkig zal zijn. Wie met zijn rechterhand over het beeld wrijft, zou heel rijk worden. Wie het beeld met beide handen streelt, stort zich voor altijd in het ongeluk’.

‘Dat is het verhaal dat ik aan Karel Geraerts heb verteld toen we in de financiële afwikkeling van zijn transfer van Standard Luik naar Club Brugge zaten. Ik wilde hem de moraal van het verhaal duidelijk maken: wie te veel wil in dit leven, wordt ongelukkig. Toen Karel uiteindelijk tekende voor Club, heb ik hem beloofd dat ik hem eens zal inviteren in dat restaurant’, aldus D’Hooghe.

Reageer op dit artikel