nieuws

Lars van Galen aan de haal met Gouden Koksmuts 2011

Restaurant

Wedstrijdkok Lars van Galen van Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte heeft op 10 januari De Gouden Koksmuts 2011 in de wacht gesleept. Voor Van Galen een ‘topprijs op weg naar het allerhoogste’.

Lars van Galen aan de haal met Gouden Koksmuts 2011

De winnaar stak er volgens jurylid Sergio Herman met kop en schouders boven uit. ’Hij heeft een mooie stijl en smaakbeleving’, vond de driesterrenkok die nog eens benadrukte dat elke chef zijn eigen gevoel moet volgen. ‘Daar mee kun je je onderscheiden.’

Voor de derde achtereenvolgende keer haalde Jonathan van Zandbergen van Polmans Huis in Utrecht de tweede plaats bij de strijd om de Gouden Koksmuts. Juryvoorzitter Wynand Vogel fluisterde hem toe dat hij volgend jaar de hoofdprijs moest pakken. Marco Krispijn van ’t Lagerhuys in Muiderberg eindigde op de derde plaats.

De 32-jarige Van Galen was dolgelukkig met de prestigieuze prijs. ‘Dit is megatop. Ik heb alles op alles gezet en keihard getraind. Gelukkig ben ik de mogelijkheid om bij mijn werkgever veel te trainen’.

De titel ziet Van Galen als een soort van tussenstop in zijn loopbaan. ‘Stapje voor stapje wil ik hogerop met als doel SVH Meesterkok te worden. Daar past deze prijs prima bij. Ik voel me inmiddels een echte wedstrijdkok’.

De 32-jarige Van Galen werkt ruim drie jaar voor Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Daarvoor was hij zeven jaar actief voor Chateau Neercanne in Zuid-Limburg. Ook werkte hij nog een jaartje voor topkok Rene Brienen.

Reageer op dit artikel