nieuws

Lekker 2012: drie nieuwe namen in top-20

Restaurant

Er staan drie nieuwe restaurants in de top-20 van Lekker 2012. De culinaire ranglijst van Lekker verschijnt pas op 14 november, maar zoals elk jaar onthullen de makers van de top-100 beste restaurants van Nederland vooraf al een aantal feitjes.

Lekker 2012: drie nieuwe namen in top-20

Wie er nieuw binnenkomen in de top-20 onthult hoofdredacteur Makkie Mulder nog niet. ‘Drie nieuwe namen en een flink aantal verschuivingen’, zegt Mulder over de topnoteringen in de gids. Ook de restaurants die er niet meer in staan, houdt Lekker nog voor zich.

Sergio Herman

Eerder werd al bekend dat restaurant Pure C van Sergio Herman de hoogste nieuwe binnenkomer is in de editie van 2012. Er staan in totaal tien nieuwe namen in de top-100. De top-20 bevat drie nieuwe namen.

Twee van de nieuwe binnenkomers in de top-100 zijn Bij Jef* in Den Hoorn op Texel en het restaurant van het Wereldmuseum in Rotterdam. Aan dit laatste project verleent voormalig driesterrenchef Cees Helder zijn medewerking.

Hans van Wolde

Hermans driesterrenrestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis staat al jaren op nummer 1 in de Lekker-gids. Al sinds 2005 staat Oud Sluis als hoogste genoteerd; alleen in 2008 moest Sergio Herman de nummer één positie voor een jaartje afstaan aan Hans van Wolde van Beluga.

De gehele culinaire gids bevat in totaal 52 nieuwe restaurants.

Meer over Lekker 2011:

Reageer op dit artikel