nieuws

Marco Poldervaart schittert op tv

Restaurant

Marco Poldervaart, winnaar van ‘De Gouden Koksmuts 2007’ en eigenaar van restaurant De Gastronoom in Harlingen, is sinds kort te zien als televisiekok. In het kookbulletin ‘Mijn keuken’ laat hij in 52 wekelijkse afleveringen zijn kookkunsten zien.

Marco Poldervaart schittert op tv

Ambachtelijk

‘Ik wil laten zien wat er in mijn keuken gebeurt en dat ik ambachtelijk werk’, vertelt Poldervaart. Het gaat om het demonstreren van basistechnieken als het bereiden van bouillons en fonds maar ook om verschillende kook- en snijtechnieken.

Nieuwe klandizie

Met de kookitems bereikt de winnaar van de Gouden Koksmuts zo’n miljoen kijkers in Friesland en Noord-Holland. Het televisie-optreden van Poldervaart zorgt voor nieuwe klandizie voor De Gastronoom. ‘Het is nu nog niet te peilen hoeveel gasten erop af komen maar het maakt mensen nieuwsgierig en prikkelt ze om naar Harlingen te komen.’ Ook gasten uit Noord-Holland reageren enthousiast op de keuken van de Friese kok. En ook de afstand is geen probleem. ‘Het is nog geen uur rijden en ze kunnen hier voor de deur gratis parkeren.’

De kookitems van Poldervaart zijn elke donderdagavond te zien bij de Friese commerciële zender GPTV (Gerstel produkties bv), bij de commerciële regionale omroep Regio 22 en bij Lybrandt Telecom in de provincie Noord-Holland.

Eerder dit jaar won Poldervaart op de Horecava De Nationale Koksmuts 2007’. Hij is verder lid van het Nationale Kookteam.

“>