nieuws

Restaurant in Den Bosch wint mosselwedstrijd

Restaurant

In het Bossche restaurant In den Zevenden Hemel worden de beste mosselen van Nederland geserveerd. Dat heeft een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf vorige week bepaald.

Restaurant in Den Bosch wint mosselwedstrijd

Eigenaars Frank Suijkerbuijk en Desiree Theuns ontvingen uit handen van burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch de Gouden Mosselpan. Deze wisseltrofee, bestaande uit een kunstwerk van Rob van Trier, is een initiatief van de website Mosselroute.nl en de Nederlandse visgroothandels.

Mossel onder de aandacht brengen

Doelstelling is de mossel onder de aandacht van een bredere doelgroep te brengen en daarmee de mosselconsumptie in Nederland te bevorderen. De jury verklaarde overrompeld te zijn door de bijzondere mosselbeleving in het Bossche restaurant. Opvallend is dat de Brabantse eetgelegenheid erkende Zeeuwse mosseltoppers als De Branding in Yerseke en Auberge des Moules te Philippine wist af te troeven.

Mosselkroket

Het was overigens niet alleen de traditionele bereiding waarmee chef-kok Lafdil Bouharrou de harten van de jury wist te stelen. Ook zijn Marokkaanse variant viel in bijzonder goede aarde, terwijl zijn mosselkroketten als ‘onovertroffen’ in het juryrapport belandden.

Goede friet

Behalve de mosselen legde de jury ook bijkomende zaken als de kwaliteit van de frites, de keuze van begeleidende wijnen en bieren, de bediening en mosselpromotie onder de loep. Ook op deze fronten wist In den Zevenden Hemel hoger te scoren dan de medefinalisten.

Reageer op dit artikel