nieuws

Ron Blaauw schenkt beste huiswijn

Restaurant

De restaurants Ron Blaauw in Amsterdam, Solo in Gorinchem, De Groene Lantaarn in Zuidwolde en Muller in Groningen hebben de beste huiswijnen van Nederland op de kaart staan.

Ron Blaauw schenkt beste huiswijn

Deze restaurants wonnen in hun categorie in de huiswijncompetitie 2011, afgelopen weekend gehouden in Amsterdam.

Solo in Gorinchem won met Les Graviers (Château Lastours, Gaillac, Frankrijk 2010) de prijs voor beste witte huiswijn als aperitief.

Beste witte huiswijn – gastronomisch – is de Domaine Guerrin, Mâcon-Vergisson, Frankrijk 2009 van Ron Blaauw in Amsterdam.

De Groene Lantaarn

De Groene Lantaarn in Zuidwolde schenkt de beste rode huiswijn (aperitief). Het gaat om de wijn Negroamaro, Minerva, IGT Salento, Italië 2010. De beste rode huiswijn (gastronomisch) heeft Muller in Groningen. Hier pronkt Les Reliefs, Domaine Le Roc des Anges, Côtes du Roussillon Villages, Frankrijk 2007 op de wijnkaart.

De winnaars werden 5 juni onthuld tijdens het Nederlands Wine & Food Festival in het NH Barbizon Palace te Amsterdam. Winnaars uit de overige categorieën zijn te vinden op www.thewinesite.nl.

Naast de nationale huiswijnen in de categorie elite restaurant (zie boven) wijnbar, café, Aziatisch restaurant en eetcafé/brasserie/restaurant zijn er ook diverse regionale winnaars verkozen.

Reageer op dit artikel