nieuws

Smaakmakers’ in Almere-Haven

Restaurant

In Almere-Haven is deze zomer ‘Smaakmakers’ te zien. Een tentoonstelling zonder stillevens over eten, maar eten dat tot leven komt. Met beeldhouwwerken, muurtekeningen, foto’s, video’s, installaties en een boek geven diverse kunstenaars vorm aan hun fascinatie rondom eten.

Smaakmakers’ in Almere-Haven

Smaakmakers dist kunstenaars en ‘eetontwerpers’ op voor wie onze dagelijkse kost een belangrijke inspiratiebron is. Het zijn makers die via voedsel verhalen over eten vertellen. Over eetgewoonten, smaakvoorkeuren en de omgang met voedsel. Eten lijkt zo gewoon. En toch kun je er ongelofelijk veel mee zeggen en losmaken. Eten als barometer van onze cultuur.

Pastinaak

Marije Vogelzang besteedt aandacht aan de manipulatie van voedsel, Katja Gruijters daarentegen richt zich vooral op de keuzes die wij maken ten aanzien van voedsel: waarom gooien we een appel met twee rondingen (‘twin-apple’) weg, drinken we geen berkensap en is pastinaak een vergeten groente geworden?

Varken

Alle mogelijke eindproducten van één varken ten slotte, zijn te zien in bekroonde boek PIG 05049 van ontwerper Christien Meindertsma.

De tentoonstelling is te zien tot 23 augustus in Corrosia in Almere-Haven.

Reageer op dit artikel