nieuws

Sous-chef De Gieser Wildeman start eigen restaurant

Restaurant

Leo Kortland, een van de sous-chefs van sterrestaurant De Gieser Wildeman in Noordeloos, start medio april restaurant Merwezicht in Gorinchem.

Sous-chef De Gieser Wildeman start eigen restaurant

‘Een eigen restaurant stond al heel lang op mijn verlanglijst. Het is een droom die waar wordt’, laat Leo Kortland weten. Samen met zijn vriendin en gastvrouw Mariëlle Damen gaat hij restaurant Merwezicht runnen.

Michelinster

Damen is momenteel werkzaam als gastvouw bij De Gevangenenpoort in Woudrichem. Kortland is een van de sous-chefs van De Gieser Wildeman in Noordeloos, het met een Michelin-ster bekroonde restaurant van SVH Meesterkok René Tichelaar.

Het pand waarin Kortland en Damen aan de slag gaan was in bedrijf als bistro De Poort. De nieuwe eigenaars kiezen voor de nieuwe naam Merwezicht. ‘We kijken uit over de Merwede en de naam is vroeger in gebruik geweest. Het is een begrip in de omgeving.’

Het nieuwe restaurant krijgt een modern Franse keuken en mikt op een hoog culinair niveau. In totaal is er plek voor 60 couverts maar er zijn door de serre en het terras mogelijkheden tot uitbreiding.

Reageer op dit artikel