nieuws

Strijd tegen anonieme webrecensies opgevoerd

Restaurant

MANNA Nijmegen voert haar strijd tegen online neprecensies op. Nijmeegse studenten worden nu opgeroepen om twee positieve recensies over andere restaurants te posten. In ruil daarvoor maken ze kans op zes flessen wijn.

Strijd tegen anonieme webrecensies opgevoerd

Eigenaren Sander Hendrix en Aïda Papilaja laten weten dat het rumoer over hun actie heeft aangezet tot een vervolg. Vorige week riepen ze Nijmeegse studenten op om in ruil voor twee flessen wijn een positieve recensie over MANNA Nijmegen te schrijven. De media dook vervolgens massaal op het onderwerp.

Doel van de actie is om aan te tonen dat het schrijven van anonieme recensies op internet volgens MANNA Nijmegen fout is. De ondernemers benadrukken dat ze op zich niets tegen recensiesites hebben, maar het heikele punt in hun ogen is het feit dat de recensies op anonieme basis worden geschreven.

De oproep van MANNA Nijmegen tot stemfraude heeft niet alleen in de media veel aandacht gekregen. Recensiesite Iens.nl heeft besloten recensies van MANNA te blokkeren, zo laten de Nijmeegse ondernemers weten.

MANNA is hierover niet te spreken en wijst er op dat recensies van dezelfde personen over andere restaurants niet worden verwijderd. ‘Dat is vreemd, want hoe waarborgt de site dan de betrouwbaarheid van die andere meningen’, vragen Hendrix en Papilaja zich af.

Studenten die aan de nieuwe actie van MANNA meedoen en twee positieve recensies over andere restaurants schrijven, kunnen zich op 25 maart vanaf 15.00 uur melden bij het horecabedrijf aan de Oranjesingel in Nijmegen. Zij krijgen dan een doos met zes flessen rosé.

Voorwaarde voor deelname is dat iemand aantoonbaar achttien jaar of ouder is en studeert aan de universiteit of hogeschool van Nijmegen. Voor de actie heeft MANA 1.500 flessen rosé gereserveerd.

Reageer op dit artikel