nieuws

’t Reathuys voorgoed dicht

Restaurant

’t Raethuys in Wateringen is voorgoed gesloten. Het sterrestaurant van de jonge topkok Niven Kunz keert niet meer terug in het historische pand aan het Plein in het Westlandse dorp nabij Den Haag. Het pand staat te huur.

’t Reathuys voorgoed dicht

Dat zegt directeur Kohlinger van KB Investments, eigenaar van het pand, in het Algemeen Dagblad. ‘Hoe jammer het ook is, hij komt hier niet terug’. KB Investments doet het pand volgende week weer in de verhuur.

Daarmee komt een definitief einde aan het tijdperk van Niven Kunz als eigenaar van ’t Raethuys in Wateringen. Kunz schoot supersnel omhoog in de vaderlandse gastronomie en behaalde als jongste kok ooit een Michelinster.

Sinds vorig jaar is hij in conflict met zijn vader, beheerder van de holding waar ook ’t Reathuys onder valt. Niven Kunz probeerde eind vorig jaar tevergeefs ’t Raethuys uit de constructie te halen en als zelfstandige bv door te gaan. Inmiddels werkt de jonge topkok al enige weken in de keuken van De Librije, waar hij voor ’t Raethuys ook actief was.

De holding van de familie Kunz, waar drie horecazaken onder vallen, is eind december officieel opgeheven en uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel verwijderd, meldt het AD. Het opgeheven moederbedrijf zou schuldeisers hebben, maar van een faillissement is nog geen sprake.

Reageer op dit artikel