nieuws

Topchef van RTL komt terug en zoekt leerlingkoks

Restaurant

Het razend populaire RTL-programma Topchef komt terug. Het programma met Robert Kranenborg en Julius Jasper gaat zich in het nieuwe seizoen richten op young professionals. Leerlingen van een koksopleiding kunnen zich aanmelden, zo is vanochtend bekend gemaakt.

Topchef van RTL komt terug en zoekt leerlingkoks

Na een succesvol eerste tv-seizoen, waarbij dagelijks zo’n half miljoen mensen keken, komt Topchef in maart weer terug op de buis. Het programma staat weer onder leiding van Robert Kranenborg en Julius Jaspers. Diverse SVH Meesterkoks werken ook in het nieuwe seizoen weer mee. Nieuw daarbij is de deelname van Martin Kruithof van De Lindehof in Giethoorn.

In de nieuwe serie van Topchef ligt de lat een stuk hoger dan de eerste serie afgelopen half jaar. ‘We zijn niet op zoek naar hobbykoks. Maar naar mensen die de ambitie hebben een carrière te starten als topchef’, aldus Kranenborg. ‘Zit jij op de koksopleiding of ben je die gedreven amateur en droom je van een carrière als topchef, dan is dit jouw kans’, vult Jaspers aan.

De opnames voor het nieuwe programma starten in januari. In maart is de eerste aflevering te zien bij RTL waarbij op elke werkdag een bijna drie kwartier durende aflevering is te zien. Totaal gaat het om zestig uitzendingen. De laatste weken worden de finalerondes gespeeld.

De topchefs die hun medewerking inmiddels hebben toegezegd zijn Onno Kokmeijer, Jacob Jan Boerma, Ron Blaauw, Lucas Rive, Nico Boreas, Erik van Loo, Mario Ridder en Martin Kruithof. Ook ook Jonnie en Thérèse Boer hebben hun medewerking inmiddels toegezegd.

Leerlingkoks die willen deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van Topchefs. Mailen kan ook naar topchef2011@rtl.nl.

Reageer op dit artikel