nieuws

Tv-kok Vincent weg bij Life & Cooking

Restaurant

Vincent van Essen laat na twee seizoenen het RTL-programma Life & Cooking. Van Essen wil in eerste instantie meer thuis zijn bij zijn gezin. Wel verklapt de tv-kok dat hij met plannen over een nieuw tv-programma rondloopt.

Tv-kok Vincent weg bij Life & Cooking

Van Essen, die twee seizoenen geleden de populaire Rudolph van Veen opvolgde, vertrekt omdat hij meer tijd aan zijn gezin wil besteden. ‘Ik wil mijn twee kinderen ook graag nog aandacht geven. Het laatst wat ik wil, is een au pair in mijn huis’, aldus Van Essen in De Telegraaf.

‘Als ik ’s avond laat thuis kwam, lagen de kinderen al in bed. Dan sta je voor de keuze: ga ik verder met tv of kies ik voor mijn eigen zaak en dus ook voor mijn gezin. Dan is die beslissing toch wel makkelijk te nemen’, aldus Van Essen.

Een mogelijk moeilijke relatie met het presentatieduo Irene Moors en Carlo Boszhard verwijst hij naar het rijk der fabelen. ‘Dat het niet zou klikken met Carlo en Irene is niet waar’.

Inmiddels heeft RTL een vervanger voor Van Essen aangesteld. Al wil de omroep de naam nog niet prijsgeven. De nieuwe kok is gevonden na een screentest onder een twintigtal kandidaten.

Van Essen blijft bezig met tv-werk. Athans, hij heeft plannen die in die richting wijzen. ‘Ik ben bezig met een eigen format. Een productiebedrijf waarmee ik in gesprek ben, is enthousiast. Ik kan er nog weinig over zeggen, maar het heeft wel met koken op televisie te maken’.