nieuws

Van Gulick terug naar Lauswolt

Restaurant

Marc van Gulick keert terug bij Landgoed Lauswolt De Heeren van Harinxma in het Friese Beetsterzwaag. De opvallende transfer is woensdagmiddag bekendgemaakt door restaurant De Hoefslag in Bosch en Duin, waar Van Gulick tot 1 februari 2007 werkzaam is. Voor Van Gulick komt een jongensdroom uit.

Van Gulick terug naar Lauswolt

Van Gulick wordt directeur/chef-kok bij de Bilderberg-vestiging waar hij tot begin dit jaar werkte. ‘Een jongensdroom komt uit. Ik ben opgelucht dat het nieuws nu naar buiten komt. Met pijn in mijn hart verlaat ik De Hoefslag’, aldus Van Gulick, die de verloren Michelinster van De Heeren van Harinxma probeert terug te krijgen.

Van Gulick over zijn vertrek

Opvolger

De SVH Meesterkok wordt bij De Hoefslag opgevolgd door Andres Delpeut. Delpeut komt over van De Roggebot in Ermelo waar hij tot voor kort in de keuken werkzaam was. De laatste weken werkte De Roggebot-baas Harry van Dalfsen ‘aan een oplossing’, toen Delpeut zich ziek meldde.

Begrip

De Hoefslag-eigenaar Marck-Paul Post betreurt het vertrek van Van Gulick, maar begrijpt het wel. ‘Het spreek vanzelf dat we Marc graag in de gelegenheid hadden gesteld zijn werk af te maken, maar we hebben begrip voor zijn beslissing de promotie bij Landgoed Lauswolt te accepteren en weer dichter bij echtgenote en kinderen te wonen’, aldus Post.

Van Gulick over zijn afgebroken werk bij De Hoefslag

Van Gulick terug naar Lauswolt